25 april 2020 – 15 juni 2020

Twee datums. Voor de meeste mensen zomaar twee datums, maar voor ons als leden van de Stichting Tsjernobyl Kinderen Elst datums waar we weer vol verwachting naar uit kijken. Op eerstgenoemde datum hopen we voor de zesde keer een groep kinderen, 2 juffen en een tolk uit het plaatsje Semigostichi in Belarus te mogen begroeten in Elst. Het lijkt nog ver weg, maar we zijn er zo en er moet nog veel gebeuren .….

Om hen een warm onderdak te geven zijn wij als christelijke organisatie op zoek naar gastgezinnen die hun huis deze periode willen openstellen voor één of meer kinderen.
Eén van onze doelstellingen is om de kinderen ook in aanraking te laten komen met het Evangelie van Jezus Christus.
Mocht u geïnteresseerd zijn en/of vragen hieromtrent hebben neem dan vrijblijvend contact op met onze commissie gastgezinnen:

Marijn van Ledden (06-1922 0448) of met Mieke Pitlo (06-1829 5869).

Naast dat de kinderen hier “gewoon” hun schoolprogramma moeten volgen stellen we ook een ontspanningsprogramma samen. Hiervoor zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die ons tijdens het verblijf van de kinderen willen helpen met activiteiten die we voor de kinderen gaan organiseren.
Mocht u hierin uw bijdrage willen leveren neem dan contact met ons op! Onder aan dit stukje staan de e-mailadressen.

Uiteraard kunnen wij naast dit alles ook niet buiten financiële bijdragen. In de afgelopen periode hebben wij een paar acties gehad zoals onze worstenacties. Afgelopen november hadden we, in samenwerking met de Albert Heijn en Woord en Daad een speculaas/lege flessenactie.
Hoewel we al een substantieel bedrag binnen hebben zijn we zijn we er echter nog niet. Vandaar dat we ook doorgaan met geldwervingsactiviteiten. Zo hebben we op moment van verschijnen weer onze jaarlijkse rookworsten actie in samenwerking met slagerij van den Berg.
Mede hierdoor hopen we dat het verblijf ook weer bekostigd kan worden.
Mochten we u of mocht u ons gemist hebben en toch uw bijdrage willen leveren dan mag/kunt u uw gift altijd overmaken op: NL29 INGB 0004 5012 68 ten name van Stichting Tsjernobyl Kinderen Elst.

Wij hopen dat u mede naar aanleiding van dit stukje ons verder wilt helpen met organiseren van de komst en het verblijf van de kinderen en/of ons financieel wilt steunen om de komst van de groep kinderen uit Wit-Rusland mogelijk te maken.

Mocht u naar aanleiding van dit stuk vragen of suggesties hebben of wilt u/jij ons helpen dan houden we ons uiteraard aanbevolen. U/ jij kunt dit doen via één van de onderstaande mogelijkheden of één van de werkgroep leden aan te spreken.
Contact:
– Website: www.tsjernobylelst.nl,
– E-mail: werkgroep@tsjernobylelst.nl
– Facebook: Stichting Tsjernobyl Kinderen Elst

Stichting Tsjernobyl Kinderen Elst
Fius van Laar
Mieke Pitlo
Ruud Geers
Gea van der Molen
Janette van Laar
Marijn van Ledden

Terug